8.ULUSLARARASI GİZEM FRİT SERAMİK YARIŞMASI

8.ULUSLARARASI GİZEM FRİT SERAMİK YARIŞMASI

8.ULUSLARARASI GİZEM FRİT SERAMİK YARIŞMASI

SAÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü’nün Sakarya 2. OSB’de bulunan sektörün dünyadaki öncüsü Gizem Frit‘in desteği ile düzenlediği, ‘’ Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’’ Sakarya Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Yurt içi ve yurt dışından  katılan genç seramik sanatçıları, artistik ve endüstriyel olmak üzere iki kategoride değerlendirildi. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Yarışmada, ödül alıp sergilenmeye hak kazanan eserler, SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde sergilenmeye devam ediyor.

Seramik sanatına katkı sağlamanın yanında, genç seramik sanatçı adaylarını desteklemek için her sene düzenlenen  yarışmaya katkı sağladıklarını söyleyen Genel Müdür Veysi Küçük, yarışmanın geleceğine yönelik görüşlerini de şöyle açıkladı :  Sanayi-Üniversite iş birliği kapsamında,  SAÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesiyle birlikte düzenlediğimiz bu yarışma,  sekiz yıldır kesintisiz devam ediyor. Yarışma, her sene üzerine koyarak bugünlere geldi. Uzun yıllar sürmesi içinde elimizden geleni yapıyoruz.  Hedefimiz ; uluslararası niteliğe sahip bu yarışmaya, daha fazla sayıda yabancı genç ve gelecek vaat eden seramik sanatçılarının katılımını sağlamak.”Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışması’’ isminin, daha bilinir hale gelmesine çalışıyoruz. Bunun planlaması yapıldı. Bir hayli de yol alındı. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu yarışmanın bugünlere gelmesine katkı sağlayan, emeği geçen, üniversitenin değerli hocalarına da teşekkür ederim.

Seramik hammaddesi üretimi yapan önemli bir sanayi kuruluşuyuz. Üretimini yaptığımız bu ürünün, seramik sanatçıları tarafından şekillendirmesiyle, ortaya çıkan eserleri görünce mutlu oluyoruz. Seramik sanatı, günümüze kadar herhangi bir değişikliğe uğramadan gelmiştir. Bu nedenle seramik ve seramik sanatının dünyadaki önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bu sektörün içinde olmaktan gurur duyuyoruz.

Uluslararası Gizem Frit Seramik Yarışmasında dereceye giren katılımcıları kutluyoruz, başarılarının devamını diliyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ